wall of shame

 


MISKLEUN SEPTEMBER-OKTOBER 2020: BEN WEYTS

Ben en Wouter vertegenwoordigen 2 verschillende partijen op 2 verschillende kabinetten van de Vlaamse overheid.

Niettemin hebben ze niet alleen op foto gemeenschappelijke kenmerken.

Beiden vinden van zichzelf dat ze goed bezig zijn.

Beiden hebben – totaal, maar werkelijk totaal- lak aan personen met een handicap.

Zo presteert Ben het om leerlingen en cursisten uit het buitengewoon onderwijs niet te betrekken bij zijn fameuze zomerscholen. De redactionele column van Handiscoop is hartverscheurend.

Verder tovert Ben (en de Vlaamse regering) 2 miljoen euro uit zijn hoed omdat hij het zielig vindt dat de arme stakkers uit het buitengewoon onderwijs in coronatijden tot wel 6 uur in de bus zitten.

Dat diezelfde jongeren in niet-coronatijden tot wel 5 uur in de bus zaten, vond hij blijkbaar geen punt.

Meer hierover in de persartikels van 1 september en 4 september.

Oh ironie: de met veel bombarie aangekondigde extra 2 miljoen komt er op een moment dat de busregeling in het buitengewoon onderwijs al terug naar pre- coronatijden is teruggeschroefd.Alice heeft uit goede bron vernomen dat Ben niet veel aanhangers heeft in het buitengewoon onderwijs.

BASTA, Ben!MISKLEUN MEI-AUGUSTUS 2020: WOUTER BEKE

In tegenstelling tot president Emmanuel Macron had onze Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoede geen boodschap voor mensen met ASS op wereldautismedag. Sterker: Wouter heeft geen boodschap aan mensen met ASS.

Weg met Wouter!MISKLEUN MAART-APRIL 2020: BENNO BARNARD

In de Standaard van 1 februari 2020 spreekt de auteur zijn afkeer uit over de Europese instellingen.

 En passant beledigt hij mensen met autisme: 

‘Bij de Europese instellingen loopt het vol buitengewoon briljante mensen – halve en hele autisten – maar ze hebben geen benul van de sociale werkelijkheid van de gewone man’ 


Alice heeft de auteur geschreven, zonder reactie.MISKLEUN JANUARI-FEBRUARI 2020: AG INSURANCE

Alice had jarenlang een hospitalisatieverzekering. Toen ze noodgedwongen een andere maatschappij koos en bij AG INSURANCE te rade ging, bleek autisme een groot obstakel:

‘Uitsluiting van alle opnames en behandelingen van autisme zoals oa logopedie, ergotherapie, kinesitherapie en alle opnames en behandelingen voor gedragsstoornissen en psychiatrische aandoeningen, evenals de gevolgen en verwikkelingen van deze aandoeningen en behandelingen.’

Alice was not amused.MISKLEUN NOVEMBER-DECEMBER 2019: DE NEDERLANDSE STAAT

Mensen met autisme die in Nederland auto willen rijden, moeten extra keuringen ondergaan bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).  
Wie een diagnose autisme krijgt mag zijn rijbewijs nu niet meer zomaar verlengen maar moet eerst langs een ‘onafhankelijke medisch specialist’ voor een keuring.
Prijskaartje: tot 400 euro,  grotendeels te betalen door de  mensen met autisme  zelf. 
Het kan tot 20 weken duren vooraleer de uitslag wordt meegedeeld.

Mensen met autisme die hun rijbewijs nog moeten halen, krijgen nog een tweede test, de rijtest.  Een CBR-instructeur kijkt daar  ‘naar de aandachtsverdeling’. Het kan tot 8 maanden duren eer je de rijtest mag doen. 

Alice rijdt al meer dan 25 jaar ongevalvrij.  Passanten die meelijdend opmerken dat Alice is klemgereden tussen 2 geparkeerde auto’s geloven amper dat ze zich daar zelf heeft tussengewrongen. 

 

MISKLEUN OKTOBER 2019: ANDREW BOLT

De  Britse klimaatscepticus en columnist Andrew Bolt noemt Greta Thunberg ‘zwaar gestoord, ‘eng invloedrijk’ en eigenaardig’‘Ik heb nog nooit zo’n jong meisje met zo veel geestelijke afwijkingen gezien dat door zo veel volwassenen als een goeroe wordt behandeld’, aldus Bolt.

Alice vindt Bolt een zielige man.

 

MISKLEUN SEPTEMBER 2019: WEBSITE I LOVE HEALTH

Lunch, Ontbijt, Recepten  /  20.08.19  –  website I Love Health
Ooooooo, ik lijk soms wel licht autistisch hier op Bali, als het op mijn ontbijt aankomt. Ik ontbijt elke dag buiten de deur, want ik heb geen keuken of koelkast. Niks ergs aan hoor, elke ochtend is het weer een feestje. Het ‘dingetje’ is dat ik 99% van de keren bij dezelfde tent ontbijt: Crate. En dat doe ik al sinds ik 1,5 jaar geleden voor het eerst op Bali kwam. Al mijn Bali vrienden lachen me een beetje uit om mijn ontbijt-autisme.

Alice heeft de auteur geschreven, zonder reactie.